Jiří Havelka čte úryvek ze zamyšlení Václava Havla nad dobrým divadlem

01/09/20

Divadlo by podle Václava Havla mělo útočit na celou bytost diváka, nejen na jeho bránici. Dobré divadlo má apelovat, jeho cílem je dohovor s divákem o věcech, které obě strany bytostně zajímají. Úryvek z dopisu Alfrédu Radokovi ze dne 4. 8. 1968 čte Jiří Havelka. Úryvek je součástí série Sešívaný deník Václava Havla. Celá série na www.cisthavla.cz.

Klíčová slova

Seriál: Číst Havla - Sešívaný deník

Sešívaný patchwork momentek ze života Václava Havla v podání známých českých osobností mapuje život Václava Havla od roku 1936 do roku 1983. V Havlových textech nejrůznějšího žánru hledáme „zprávy“ o vlastním životě i o atmosféře složité doby. Série vznikala v době pandemie COVID a herci videa natáčeli sami v prostředí svých domovů, zahrad a chalup.

Seriál: Hugo mezi námi

Hugo mezi námi aneb Zahradní slavnost jen tak neskončí! Koncem tohoto roku přibyde na pažbě Zahradní slavnosti Václava Havla už šestá čárka: premiéra této pohříchu nadčasové hry, která otevřela českému divákovi dveře do světa absurdního divadla, se uskutečnila v prostorách legendárního pražského Divadla Na zábradlí v úterý 3. prosince 1963... Připomeňte si putování snaživého Hugo Pludka světem, který je tomu našemu tak podobný, spolu s námi!


Zpět na úvodní stránku