Každý může změnit svět/ Mladý muž (díl 1: 1936–1968)

01/09/20

Šťastné dětství – Únor 1948 – Tvrdá padesátá – Zlatá šedesátá www.zmenitsvet.cz Václava Havla, jako každého z nás, formovalo prostředí, do kterého se narodil. Do jeho zprvu bezstarostného dětství v milující rodině, která mohla svým synům dopřát kvalitní vzdělávání, však brzy nesmlouvavě vstoupila historie. Obsahem první lekce e-learningového kurzu je dětství a mládí Václava Havla a zároveň stručné vymezení pojmu lidská práva.

Klíčová slova

Seriál: Každý může změnit svět

Šestidílná vzdělávací videosérie provází životem Václava Havla a bojem Čechoslováků za lidská práva. Lekce určené zejména žákům základních a studentům středních škol přibližují osobnost Václava Havla i nejdůležitější události československé historie druhé poloviny 20. století. Metodické materiály a pracovní listy pro zařazení do výuky jsou k dispozici na https://www.zmenitsvet.cz/. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.

Seriál: Hugo mezi námi

Hugo mezi námi aneb Zahradní slavnost jen tak neskončí! Koncem tohoto roku přibyde na pažbě Zahradní slavnosti Václava Havla už šestá čárka: premiéra této pohříchu nadčasové hry, která otevřela českému divákovi dveře do světa absurdního divadla, se uskutečnila v prostorách legendárního pražského Divadla Na zábradlí v úterý 3. prosince 1963... Připomeňte si putování snaživého Hugo Pludka světem, který je tomu našemu tak podobný, spolu s námi!


Zpět na úvodní stránku