Občané z Ostrovní #2 - Výchova čtenářů v Čechách

16/06/21

V tomto díle se budeme bavit o literatuře – o tom, jak se literatura učí v Česku i jinde a jaký k ní mají vztah mladí lidé. Někteří z nás čtou rádi každý den, jiní si beletrii vzali do ruky naposledy kvůli maturitě. Jak by se měla vyučovat literatura a jak ji mladým ve škole přiblížit, nikoliv znechutit? A proč bychom vůbec měli číst? O tom jsme si povídaly s Davidem Jirsou, který tvoří videa o literatuře (nejen) pro maturanty na svém portálu @Na potítku.

Podcastem provázejí Anna Kleinová a Pavlína Kašparová ze spolku Mladí občané. Podcast můžete poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Podcastová série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.

Klíčová slova

Seriál: Občané z Ostrovní

Podcasty mladých moderátorek a jejich hostů o tématech, která zajímají nastupující generaci. Rozhovory moderují Anna Klein a Pavlína Kašparová. Podcast lze poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.


Zpět na úvodní stránku