PO ŠKOLE #2 O oslavách sametové revoluce s Matyldou Hofschnaidrovou z Gymnázia Příbram

15/11/21

“Moderní dějiny jsou ty dějiny, které nás ovlivňují nejvíce. Následky moderních dějin na nás přímo dopadají. Sedmnáctého listopadu bychom si měli připomínat nejen sametovou revoluci, ale i mezinárodní den studentstva“ vysvětluje Matylda Hofschnaidrová důvody, proč na Gymnáziu Příbram věnují připomínce 17. 11. tolik pozornosti.

Série Po škole připravovaná ve spolupráci Knihovny Václava Havla a České středoškolské unie přináší rozhovory s inspirativními středoškoláky, kteří svůj čas po škole věnují zajímavým a smysluplným projektům. V druhém díle místopředsedkyně České středoškolské unie Emílie Šulcová zpovídá studentku Matyldu Hofschnaidrovou z Gymnázia Příbram. Povídají si o tom, proč se studenti této střední školy rozhodli před několika lety vzít do vlastních rukou oslavy sametové revoluce, jak oslavy probíhají a jak se organizátoři vyrovnali s překážkami způsobenými pandemií. Matylda mluví také o tom, v čem je pro ni osobně připomínání této etapy naší historie důležité, jak náročná je organizace takové akce a jak se k ní staví vedení školy.

Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.

Klíčová slova

Seriál: Po škole

Rozhovory se středoškoláky, kteří se ve svém volnu věnují společensky prospěšným aktivitám. Série vzniká ve spolupráci Knihovny Václava Havla a České středoškolské unie. Každý dílem provází jiný moderátor z řad členů České středoškolské unie. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.


Zpět na úvodní stránku