Občané z Ostrovní #11 - Nerovnost ve škole = nerovnost ve společnosti?

16/02/22

V dalším díle podcastu Občané z Ostrovní otevírají moderátorky problematiku nerovností v českém vzdělávání a dávají se na ni očima mladých lidí. Zatímco Anna pochází z Prahy a má zkušenost se studiem na pražských i zahraničních školách, Pavlína pochází ze severních Čech, kde možnosti školního i mimoškolního vzdělání byly výrazně omezené. 

Jak české děti omezuje v jejich budoucnosti prostředí či region, do kterého se narodily? Jsou nerovnosti ve vzdělávání problém i na vysoké škole? O těchto otázkách si Anna a Pavlína povídají s Doc. RNDr. Janou Strakovou, Ph.D. z Pedagogické fakulty Karlovy univerzity v Praze. 

Podcast můžete poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Podcastová série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.

Klíčová slova

Seriál: Občané z Ostrovní

Podcasty mladých moderátorek a jejich hostů o tématech, která zajímají nastupující generaci. Rozhovory moderují Anna Klein a Pavlína Kašparová. Podcast lze poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.


Zpět na úvodní stránku