‚‚Normální je nevědět." Tereza Matějčková o smyslu filosofie v Maturitě21

23/03/22

Filosofka Tereza Matějčková vysvětluje jednoduše a názorně, k čemu je člověku v době informačních technologií a sociálních sítí filosofie. Krátká přednáška rozptýlí předsudky mnoha dnešních nejen mladých lidí, že filosofii už odzvonilo a že je přežitkem minulosti. 

Tereza Matějčková je filosofka a vysokoškolská pedagožka. V současné době pracuje jako odborná asistentka pro obor filosofie na Ústavu filosofie a religionistiky Filosofické Fakulty Univerzity Karlovy. Příležitostně spolupracuje s českými médii, některé své přednášky nahrála také na YouTube. Je členkou redakční rady Filosofického časopisu, spolupracovala s nakladatelstvím ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ. Věnuje se také recenzování knih a překladatelství.

Klíčová slova

Seriál: Maturita21

Pětiminutové videopřednášky českých odborníků o klíčových tématech a problémech 21. století určené zejména středoškolákům. Přednášky přinášejí do výuky, a to zejména občanské nauky, aktuální témata, která jsou důležitá pro schopnost mladého člověka orientovat se v dnešním světě. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+. Metodické materiály a pracovní listy pro zapojení do výuky jsou k dispozici na www.maturita21.cz.


Zpět na úvodní stránku