Studentský hlas #2 Vysoká škola a finance: Lze skloubit práci a studium a nevyhořet z toho?

28/03/22

Kolik je měsíční rozpočet průměrného českého vysokoškoláka? Které výdaje jsou nejvyšší? Jak čeští studenti zvládají skloubit studium a práci? A je vůbec správné při vysoké škole pracovat?

Moderátor Studentských listů Alexandr Romancov si ve druhém díle série Studentský hlas povídá se studentkou speciální pedagogiky Adélou Haschovou a studentem mezinárodních vztahů Markem Sojkou. Pro své studium si oba vybrali města, z nichž nepocházejí, a tak jejich rodiny musejí hradit výdaje spojené s ubytováním mimo domov. V rozhovoru se dozvíte, jak finančně náročné je dnes studium na vysoké škole a jak oba studenti zvládají skloubit práci a přípravu do školy.

Klíčová slova

Seriál: Studentský hlas

Diskusní série Studentský hlas se zaměřuje na opomíjené problémy českého školství, ale na rozdíl od jiných debat na toto téma v nich jde o názory a pocity samotných studentů. Ti jsou jak v roli hostů, tak moderátorů. Série vzniká ve spolupráci Knihovny Václava Havla a Studentských listů, nezávislého média zaměřeného na studenty a spravovaného studenty. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který cílí na mladé publikum 14+.


Zpět na úvodní stránku