‚‚Nikdo nikoho nepřesvědčí, když začne tím, že je ten druhý hlupák.‘‘ Jakub Eberle o komunikaci, hoaxech a informačním chaosu v Maturitě21

10/04/22

V pětiminutové přednášce politolog Jakub Eberle jednoduše vysvětlí, že informační chaos i hybridní válka jsou produkty dnešní doby a především překotného vývoje technologií, které ještě zcela neovládáme. Z tohoto chaosu však existují cesty ven a není důvod, abychom kvůli dezinformacím narušili vztahy v rodině. Přednáška, kterou by měli slyšet nejen všichni žáci a studenti, ale každý nás. Těch pět minut za vaši pozornost stojí.

Více informací na www.maturita21.cz

Klíčová slova

Seriál: Maturita21

Pětiminutové videopřednášky českých odborníků o klíčových tématech a problémech 21. století určené zejména středoškolákům. Přednášky přinášejí do výuky, a to zejména občanské nauky, aktuální témata, která jsou důležitá pro schopnost mladého člověka orientovat se v dnešním světě. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+. Metodické materiály a pracovní listy pro zapojení do výuky jsou k dispozici na www.maturita21.cz.


Zpět na úvodní stránku