‚‚Klimatické změny způsobí nepokoje i migrační vlny." Marie Šabacká o klimatic

23/05/22

Termín klimatická změna jsme si zvykli slýchat téměř denně. Co ale přesně znamená a jak klimatická změna ovlivňuje náš život a budoucnost dalších generací? Jde o skutečnou hrozbu a jak jí můžeme čelit? Na tyto a další otázky odpovídá v jedenáctém díle vzdělávací série Maturita 21 polární bioložka Marie Šabacká.

Během pouhých pěti minut žáci a studenti pochopí, jaké ničivé důsledky může klimatická změna mít, pokud rychle nezměníme naše chování. V přednášce se také dozvědí, kde můžeme klimatickou změnu pozorovat a jak velkou uhlíkovou stopu má průměrný Čech.

Klíčová slova

Seriál: Maturita21

Pětiminutové videopřednášky českých odborníků o klíčových tématech a problémech 21. století určené zejména středoškolákům. Přednášky přinášejí do výuky, a to zejména občanské nauky, aktuální témata, která jsou důležitá pro schopnost mladého člověka orientovat se v dnešním světě. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+. Metodické materiály a pracovní listy pro zapojení do výuky jsou k dispozici na www.maturita21.cz.


Zpět na úvodní stránku