Občané z Ostrovní #17 - Čeština je jako…

01/02/23

V další epizodě podcastu Občané z Ostrovní si moderátorka Pavlína Kašparová povídá s Alenou Andrlovou Fidlerovou z Ústavu českého jazyka a teorie komunikace FFUK v Praze o jazykových výzvách současnosti. Dozvíte se třeba to, že slovo hostka najdeme již v Jungmannově slovníku a že podobné vlny nevole jako hostka vyvolávalo v 90. letech slovo ministryně. Řeč je také o přechylování, nebo o tom, proč si pod "kuchařkou" představíme paní ve školní jídelně, zatímco pod "kuchařem" hvězdu michelinské restaurace. 

Podcast můžete poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Podcastová série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.

Klíčová slova

Seriál: Občané z Ostrovní

Podcasty mladých moderátorek a jejich hostů o tématech, která zajímají nastupující generaci. Rozhovory moderují Anna Klein a Pavlína Kašparová. Podcast lze poslouchat na Spotify, na webu Havel Channel nebo sledovat na Instagramu. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+.


Zpět na úvodní stránku