„Podpora kultury je známkou vyspělé společnosti,” říká herečka Antonie Formanová v 15. díle cyklu Maturita21

20/02/23

„Umění je prostředek pro vyjádření vlastního názoru. Umění pomáhá společnosti se vyvíjet. Umění dělá život pestřejší a barevnější,” říká v lekci na téma kultura herečka Antonie Formanová. Mluví také o tom, proč bychom měli jako společnost kulturu podporovat a že podpora kultury nemusí být zdaleka jenom finanční.

K čemu je člověku v dnešním světě kultura a umění? Další lekce série MATURITA21 umožní ve výuce rozvinout diskuzi o tom, co si dnešní mladí lidé představí pod pojmem kultura a umění, jaké umění oni sami vyhledávají a co jim přináší.

Klíčová slova

Seriál: Maturita21

Pětiminutové videopřednášky českých odborníků o klíčových tématech a problémech 21. století určené zejména středoškolákům. Přednášky přinášejí do výuky, a to zejména občanské nauky, aktuální témata, která jsou důležitá pro schopnost mladého člověka orientovat se v dnešním světě. Série je součástí projektu Havel Channel - Young, který se zaměřuje na mladé publikum 14+. Metodické materiály a pracovní listy pro zapojení do výuky jsou k dispozici na www.maturita21.cz.


Zpět na úvodní stránku